En oplagt sag

Leonardo Sciascia: En oplagt sag. Krimi, 62 sider. Oversat fra italiensk af Birgitte Regnar, Omslag: Line-Gry Hørup. Udkommer 19. september 2019. Vejl. pris 159,95.

Opkaldet kom klokken 21.37 den 18. marts, dagen før den strålende og larmende byfest til ære for den hellige tømrer Josef. Og netop tilære for ham blev der denne aften tændt bål med gamle møbler i arbejderkvartererne, næsten som et løfte om fortsat beskæftigelse til de efterhånden ganske få udøvende tømrere. Kontorerne lå, i højere grad end andre aftener på samme tidspunkt, omtrent øde hen. Og skønt lyset var tændt derinde, var det den slags aften- og nattelys der som ved en uskreven lov brugtes for at give borgerne det indtryk at man her bestandig vågede over deres sikkerhed.


En mand ringer for at fortælle at han har fundet noget. Da politiet dagen efter dukker op på det gamle familiegods der ellers havde stået tomt i mange år, er manden død. I begyndelsen tyder alt på at det drejer sig om selvmord, men sagen skal vise sig at være noget mere kompliceret.