Vildskab

Nicola Lagioia: Vildskab, oversat fra italiensk af Lotte Jansen. Omslag Maria Lundén. 21. oktober 2017. Vejl. pris 299,95.

Nicola Lagioia har skrevet en brutal og trøstesløs historie fra Bari i Syditalien.

En bleg, trekvartfuld måne oplyste hovedvejen. Klokken var to om natten. Vejen forbandt Taranto-provinsen med Bari, og på dette tidspunkt af døgnet lå den almindeligvis øde hen.

Men ikke denne nat hvor en ung, nøgen kvinde kommer gående midt på vejbanen med blodet strømmende ned ad benene og et dybt snit i læben. En ulykke følger, og snart viser det sig at kvinden er Clara, datter af byggematadoren Vittorio Salvemini. Hendes død bliver først betragtet som selvmord, men hendes bror, Michele, kan ikke frigøre sig fra fornemmelsen af at der ligger noget mere bag. Søgelyset rettes mod Claras tidligere bekendtskaber, og langsomt afdækkes en verden af fortielser og bedrag, uopfyldte ambitioner og håb, tvivlsomme vennetjenester og uforløst kærlighed.

Anmeldelse i Jyllands-Posten 31. juli 2018 under overskriften: “Iskolde gys fra første side” af Henriette Bacher Lind som gav den 5 stjerner af 6 mulige.

Se læseprøve fra romanens første afsnit her.

Vinder af PREMIO STREGA 2015, den vigtigste litterære pris i Italien. Italiens original: La Ferocia (2014)