Den sommer med hunden

Mario Pistacchio og Laura Toffanello: Den sommer med hunden. Roman, 272 sider. Oversat fra italiensk af Marie Andersen. Omslag Håkan Liljemärker. 2018. Vejl. pris 249,95.

Bogen er en historie om et mord, men i lige så høj grad en såkaldt coming of age-roman om en sommer hvor fem drenge for altid bliver voksne, og venskabet brydes for først at blive genetableret mange, mange år senere. Den foregår i 1960’erne i et lille landsbysamfund syd for Venedig.

Jeg betragter stenene, den uægte akacie, buskene, brønden. Hver en detalje står skarpt og præcist. I centrum af tegningen er der en mand, en kæmpe med et par horn i panden. Han står med ryggen til, man kan ikke se hans ansigt. I hænderne holder han en sort hund som han løfter som om den ikke vejede noget. I forhold til manden er hunden lille, den ser ud som om den sover. Resten er ruiner.

Da Vittorio får en kuvert uden afsender med en blyantstegning på et stykke falmet papir, må han rejse tilbage til sin barndoms landsby for at forstå hvad der skete den sommer for længe siden.

Italiensk roman fra 2014, udgivet på det uafhængige italienske forlag 66thand2nd.

Udgivet i 1 kommentar

Den sommer med hunden

Forårets anden italienske udgivelse fra Palomar, skrevet af Mario Pistacchio og Laura Toffanello. Udkommet på det uafhængige italienske forlag 66THAND2ND. En coming of age-roman fra 60’ernes Veneto. Med omslag af Håkan Liljemärker. Oversat af Marie Andersen, udkommet 2018.

“Jeg betragter stenene, den uægte akacie, buskene, brønden. Hver en detalje står skarpt og præcist. I centrum af tegningen er der en mand, en kæmpe med et par horn i panden. Han står med ryggen til, man kan ikke se hans ansigt. I hænderne holder han en sort hund som han løfter som om den ikke vejede noget. I forhold til manden er hunden lille, den ser ud som om den sover. Resten er ruiner.”

Da Vittorio får en kuvert uden afsender med en blyantstegning på et stykke falmet papir, må han rejse tilbage til sin barndoms landsby for at forstå hvad der skete den sommer for længe siden.

1 tanke om “Den sommer med hunden

  1. […] dalatina clindamicina[…]

    dalatina clindamicina

Der er lukket for kommentarer.