Bøgernes verden. Erindringer fra et liv med russisk poesi

Mette Dalsgaard, Bøgernes verden. Erindringer fra et liv med russisk poesi. 2. marts 2024. Vejl. pris 199,95 kr.

Charmerende, humoristisk erindringslitteratur for alle bogelskere og russiskinteresserede – og alle der gerne vil vide noget om kunsten at oversætte 

Hvilke kyrilliske bogstaver er de sværeste? Er det overhovedet muligt at oversætte poesi? Kunne man være turist i Sovjetunionen? Og hvad foregik der egentlig under Jevtusjenkos og Brodskys besøg i København i slutningen af 1980’erne?

Mette Dalsgaard fortæller i syv essays om sit liv med litteraturen og med den russiske og sovjetiske kultur. Om opvæksten i ly af Frederiksberg Antikvariat og den første rejse med parlør til Leningrad, om slavistikken og studierejserne, om erfaringen med at oversætte 1900-tallets førende russiske digtere og om at være til PEN-konference i Minsk.

Bogen er med sine præcise detaljer humoristisk og underholdende. Den rummer både store indsigter og sorgmuntre anekdoter om sprog og litteratur som særlige sfærer, der dog aldrig er uberørte af hverken de involverede menneskers konkrete liv eller samfundsforholdene og den politiske udvikling. Et tankevækkende personligt indblik i de sidste halvtreds års historie i Danmark og i Rusland.